Woning inmeten

Bestaande toestand

Maatvoering voor het tekenen van de bestaande toestand voor een omgevingsvergunning van een aanbouw.

Digitaliseren

Kloppende maatvoering die afwijkingen van het gebouw aangeeft en in Revit of AutoCad digitaal maken.

Oppervlaktes

Weergave van de werkelijke oppervlaktes en hoogtes in het gebouw voor verbouwingen.

Om bouwtekeningen van de bestaande toestand te maken is er een onderlegger nodig. Archieftekeningen kunnen verouderd zijn en de uitvoering van het gebouw kan afgeweken zijn van het bestaande tekenwerk. Met een inmeting van je woning heb je altijd de werkelijke maatvoering en kan er gedetailleerd tekenwerk gemaakt worden.

Waarom je woning laten inmeten?

Soms is het noodzakelijk om inmetingen te doen voor het bouwen van een aanbouw. De inmeting van je woning wordt als onderlegger gebruikt voor het maken van werktekeningen van een aanbouw of voor een omgevingsvergunning van een aanbouw of dakkapel.

Uitwerken bestaande toestand

Voor verbouwingen zoals een dakkapel, dakopbouw of aanbouw aan een gebouw of woning zijn bouwtekeningen van belang. Eén van de onderdelen van een bouwtekening is de bestaande toestand. Hier kan op aangegeven worden wat er gesloopt gaat worden maar ook wat er nieuw te bouwen is. Deze gegevens zijn voor een aannemer van belang om het werk juist uit te voeren.  Om de maatvoering van het gebouw goed te kunnen digitaliseren zijn nauwkeurige inmetingen van belang. Hiervoor plannen wij graag een afspraak in om bij u langs te komen.

Een afspraak inplannen met ZaaKoo!

Om een inmeting van uw woning te doen is het van belang om een dag in te plannen dat wij langs zouden kunnen komen. De inmeting van de woning duurt ca. 2 uur* en zou zowel in de avond als overdag uitgevoerd kunnen worden.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!

*De duur van een inmeting hangt af van de grootte van het gebouw en het te verbouwen bouwwerk.

Wij komen graag met u in contact

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?